Βράδυ Παρασκευής και επειδή που να τρέχετε τώρα μες τη βροχή, οι editors μας,Έλενα Τσαλκιτζή και Βασιλική Μυλωνάκη, φροντίζουν για εσάς. Η Έλενα σας δίνει τις πιο τέλειες συνταγές για pop corn και η Βασιλική σας προτείνει την ιδανική ταινία. Για βγάλτε τις κατσαρόλες.
Η συνταγή Υλικά μισό φλιτζάνι σπόρους καλαμποκιού 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλαΕκτέλεση Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού. Λίγο πριν ξεκινήσουν να σκάνε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να σκάσουν όλοι οι σπόροι. Αποσύρουμε από την φωτιά, πασπαλίζουμε με κανέλα (αν επιθυμούμε) και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς προτού σερβίρουμε.
Η ταινίαΟτιδήποτε έχει να κάνει με κανέλα θυμίζει μια και μόνο ταινία, και συγκεκριμένα την Πολίτικη Κουζίνα (2003) του Τάσου Μπουλμέτη. Γλυκόπικρη όπως και ο συνδυασμός της ζάχαρης με την κανέλα, η Πολίτικη Κουζίνα ισορροπεί ανάμεσα στα ιστορικά γεγονότα και τις προσωπικές αναμνήσεις του πρωταγωνιστή Φάνη Ιακωβίδη (Γιώργος Χωραφάς), ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη στην οποία μεγάλωσε, την Κωνσταντινούπολη, και τον παιδικό του έρωτα, τη Σαϊμέ. Η επιστροφή του μετά από πολλά χρόνια στην Πόλη, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τις αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, είναι ταυτόχρονα και γλυκιά αλλά και πικρή.
Η συνταγή Υλικά μισό φλιτζάνι σπόρους καλαμποκιού 1/4 φλιτζάνι βούτυρο 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη 2 κουταλιές σούπας γάλα 1 βανίλια 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδαΕκτέλεση Τοποθετούμε τους σπόρους καλαμποκιού σε κατσαρόλα με λίγο βούτυρο μέχρι να σκάσουν και τους αφήνουμε στην άκρη. Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας την μαγειρική σόδα, η οποία θα αλλάξει ελαφρώς την σύσταση του μείγματος. Μεταφέρουμε το pop corn σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το περιχύνουμε με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί με την σοκολάτα. Απλώνουμε σε ταψάκι, το οποίο έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού σερβίρουμε. Tip: Υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος για pop corn με γεύση σοκολάτα, ο οποίος είναι να λιώσετε σε μπεν μαρί μερικές νιφάδες σοκολάτας και να περιχύσετε το pop corn, για ένα γρήγορο γλυκό σνακ.
Η ταινίαΗ πλέον ιδανική ταινία για να συνοδεύσουμε τα γευστικότατα pop corn με σοκολάτα δεν είναι άλλη από το Chocolat (2000) με τον αγαπημένο Johnny Depp. Όλο το σενάριο είναι βασισμένο στη σοκολάτα ως πρώτη ύλη και είναι δεδομένο πως η λαχτάρα για το συγκεκριμένο γλυκό γίνεται ανίκητη στα 121 λεπτά που διαρκεί το συγκεκριμένο έργο. Η χαριτωμένη σοκολατερί, που διατηρεί η πρωταγωνίστρια Juliette Binoche σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας, και οι συνταγές που παρασκευάζονται εκεί, θα δελεάσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Η συνταγή Υλικά μισό φλιτζάνι σπόρους καλαμποκιού 1/4 φλιτζάνι βούτυρο 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας γάλα 1 βανίλια 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδαΕκτέλεση Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και την βανίλια και τα αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη σόδα. Μεταφέρουμε το pop corn σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το περιχύνουμε με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί με την καραμέλα. Απλώνουμε σε ταψάκι, το οποίο έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού σερβίρουμε.
Η ταινίαΗ καραμέλα παραπέμπει πάντα στα παιδικά μας χρόνια και τι πιο κατάλληλο για να γίνουμε και πάλι παιδιά από ένα εξαιρετικά αγαπημένο παραμύθι, που δεν είναι άλλο από τη Σταχτοπούτα, τη Cinderella (2015) του Kenneth Branagh με τη Lilly James στον ομώνυμο ρόλο και την Cate Blanchett στο ρόλο της κακίας μητριάς. Η ταινία είναι παραγωγή της Disney και έκανε πρεμιέρα στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη μετατροπή κλασσικών ταινιών κινουμένων σχεδίων σε νέες υπερπαραγωγές.
Η συνταγή Υλικά Χάρτινη σακούλα μαναβικής ½ φλιτζάνι pop corn 280 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σαςΕκτέλεση Βάζουμε το pop corn στη χάρτινη σακούλα, τη σφραγίζουμε γυρίζοντας τις άκρες της, ώστε να μην πεταχτούν τα pop corn, και την τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 3 λεπτά (το μέγιστο). Όταν σταματήσουν να σκάνε τα pop corn, βγάζουμε τη σακούλα από το φούρνο μικροκυμάτων. Απλώνουμε τα pop corn σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, για να κρυώσουν.Στη συνέχεια, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, ρίχνουμε μία σταγόνα χρώματος ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, περιχύνουμε τη σοκολάτα στα pop corn και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί καλά στα pop corn μας. Αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε!
Η ταινίαΌταν τα pop corn γίνονται χρωματιστά, τότε η ταινία που τους ταιριάζει είναι η βιρτουοζιτέ κομεντί The Grand Budapest Hotel (2014) του μοναδικού για τη σκηνοθετική και γεμάτη χρώμα ματιά του, Wes Anderson. Ο Anderson δημιούργησε από την αρχή το σκηνικό του ξενοδοχείου στο οποίο εκτυλίσσεται όλη η δράση, με κυρίαρχο χρώμα το ροζ, ενώ συγκέντρωσε ένα all star καστ ηθοποιών που περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Edward Norton, ο Bill Murray, ο Adrien Brody, ο Willem Dafoe, η Tilda Swinton, η Saoirse Ronan και η Lea Seydoux. Οι περιπέτειες του Gustave H (Ralph Fiennes), του ξακουστού concierge της Δημοκρατίας της Zubrowka, και του Moustafa, του αγαπημένου του bell boy, κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου απέσπασαν 4 Όσκαρ και χάρισαν στο κοινό μια από τις καλύτερες ταινίες για το 2014.