Η μέντα είναι αυτό το φυτό που πολλοί από εμάς μπερδεύουμε με τον δυόσμο. Ευτυχώς όμως, το έντονο άρωμά και των δύο είναι αυτό που τα διαφοροποιεί. H μέντα συγκεκριμένα είναι ένα από τα ευκολότερα – και πιο εύγευστα- φυτά που μπορείς να καλλιεργήσεις στο σπίτι σου. Επιπλέον, εκτός από την κλασική μέντα υπάρχουν και διαφορετικές ποικιλίες με μοναδικά αρώματα: μέντα με άρωμα μήλου, ανανά, τζίντζερ, πορτοκάλι και, φυσικά, σοκολάτα.

Η μέντα δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σχετικά με το έδαφος που θα τη φυτέψεις.

Ευδοκιμεί σε ηλιόλουστες και ημισκιερές περιοχές, άρα καλό είναι να μην της στερήσεις τις ακτίνες του ήλιου. Επίσης είναι αρκετά ευαίσθητη με τη θερμοκρασία, οπότε θα πρέπει να την προφυλάσσεις από την παγωνιά και τον αέρα. Η μέντα θέλει επίσης συχνό πότισμα σε όλη την περίοδο του χρόνου. Θα πρέπει να την ποτίζεις μία με δύο φορές την εβδομάδα μέχρι την άνοιξη και κάθε δύο ημέρες την καλοκαιρινή περίοδο. Να έχεις στο μυαλό σου πως πρέπει να ελέγχεις το χώμα στην γλάστρα. Εάν έχει στεγνώσει τότε θέλει πότισμα.

Επίσης, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για το χώμα και λίπασμά της. Μπορείς απλά να προσθέτεις λίγο βιολογικό λίπασμα ή κοπριά περίπου μία φορά τον μήνα, ανάλογα με την εποχή και το μέγεθος της γλάστρας.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℎℎ ✍︎ (@michi___kusa)

Η μέντα στην κουζίνα σου

Τα αποξηραμένα αλλά και τα φρέσκα φύλλα της μέντας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή διάφορων ροφημάτων. Ένα από αυτά είναι και η υπέροχη ζεστή μόκα με άρωμα μέντας. Επίσης, μην ξεχνάς πως το τσάι μέντας εκτός από ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου έχει και αφροδισιακές ιδιότητες, όπως πιστεύουν στον αραβικό κόσμο.

Εάν θες να αποξηράνεις τα φύλλα της μέντας είναι καλύτερο να το κάνεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες. Κόβεις τους βλαστούς που έχουν ανθάκια, τα κάνεις ένα μπουκετάκι και τα κρεμάς ανάποδα σε ένα σκιερό σημείο με καλό εξαερισμό. Όταν αποξηραθούν απλά τρίβεις και τα αποθηκεύεις σε ένα αεροστεγές βάζο.

featured photo: @irinazharkova