Μάθε 14 τρόπους για να αξιοποιήσεις ό,τι έχει μείνει, να προγραμματίσεις ευκολότερα τα γεύματά σου και να μη σπαταλάς το φαγητό σου.
- Καθιέρωσε κάθε βδομάδα ένα βράδυ αφιερωμένο στα φαγητά που έχουν μείνει και φτιάξε νόστιμες σούπες, βραστά και ριζότο.
- Τρεις φορές το χρόνο μαγείρεψε όσα έχεις στην κατάψυξη, ώστε να μην περισσεύουν παραπάνω φαγητά.
- Αποθήκευσε τις πατάτες σε κάποιο δροσερό και σκοτεινό σημείο με ένα μήλο για να τις εμποδίσει να φυτρώσουν.
- Το μαρούλι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις συσκευασμένες σαλάτες, οπότε να προτιμάς το μαρούλι, εκτός αν -οι σαλάτες- καταναλωθούν εντός 24-48 ωρών.
- Μην αφήνεις ποτέ ωμό κρέας ή ψάρι στο ψυγείο. Αν δεν το μαγειρέψεις την ίδια μέρα, βάλτο στην κατάψυξη.
- Αγόρασε «άπλυτο» σπανάκι και βάλτο σε νερό για να διατηρηθεί περισσότερο καιρό στο ψυγείο.
- Κόψε και ρίξε μανιτάρια σε λιωμένο βούτυρο και πάγωσέ τα. Ιδανικό για πίτσες.
- Τεμάχισε και πάγωσε το ψωμί που δεν έχεις σκοπό να φας άμεσα και αξιοποίησε το για τοστ.
- Συγκέντρωσε ό,τι έχει απομείνει από τη σάλτσα των ζυμαρικών σου σε παγοθήκες, πάγωσέ το και χρησιμοποίησε το μόλις χρειαστεί.
- Μην πετάς λεμόνια και λάιμ, τεμάχισέ τα και πάγωσέ τα. Ιδανικό για το Gin Tonic σου.
- Ξεφλούδισε, βγάλε τα κουκούτσια, τεμάχισε και ψήσε μήλα, μάνγκο, δαμάσκηνα. Μόλις κρυώσουν, κράτησέ τα για σνακ.
- Ξεχώρισε το κρέας από τα κόκκαλα του κοτόπουλου και φτιάξε ένα απόθεμα με καρότα, κρεμμύδια, σέλινο και χόρτα.
- Χρησιμοποίησε τα αβγά εντός τριών εβδομάδων από την ημερομηνία λήξης. Ένας απλός τρόπος για να το καταλάβεις είναι να βάλεις το αβγό μέσα σε νερό. Αν επιπλέει, μην το φας.
- Πάγωσε τα γεύματα που έχουν απομείνει σαν ατομικές μερίδες. Έτσι, έχεις έτοιμα γεύματα για τις γεμάτες μέρες σου!