Αν έχεις φτάσει έως εδώ και αναρωτιέσαι πώς να οργανώσεις μία παραγωγική χρονιά, ξέρεις καλά πως έχεις πολλά να ζήσεις το 2020. Έχεις κι εσύ το αίσθημα ότι θα είναι μία σπουδαία χρονιά, έτσι δεν είναι; Μπορεί να μας έχει επηρεάσει και η απίστευτη συμμετρία: 2020. Είναι η χρονιά που θα πάρεις ό,τι θέλεις.
Πόσο τέλειο θα ήταν να μπορούσαμε να κάνουμε όλα εκείνα που το μυαλό μας μάς απαγορεύει; Αν θες να μάθεις ακριβώς πώς να οργανώσεις τη χρονιά για να είναι πιο παραγωγική, ήρθε η ώρα να δεις τι λένε και οι ειδικοί.
1.
Διαχειρίσου τα συναισθήματά σου
Όταν βάζεις κάτι στην άκρη έχει να κάνει με το πώς αισθάνεσαι, όχι με το πόσο πολυάσχολη είσαι. Μπορεί να λες ότι είσαι πολύ απασχολημένη για να πας γυμναστήριο ή για να κάνεις μία δουλειά που πρέπει εδώ και καιρό, αλλά δεν είναι όλα θέμα χρόνου.
Σκέψου όλα εκείνα τα πράγματα στην καθημερινότητά σου που σε ενθουσιάζουν και ποια είναι εκείνα που αφήνεις για μετά. Έπειτα σκέψου για τους στόχους που είχες βάλει το 2019 και εκείνους που δεν κατάφερες να πραγματοποιήσεις. Το πιο πιθανό είναι ότι εκείνοι που απαιτούσαν περισσότερη προσπάθεια ήταν εκείνοι που ποτέ δεν πραγματοποίησες. Σκέψου ξανά πως θα τα καταφέρεις και θα δεις ότι μπορείς.
Να είσαι άνετη με τα αρνητικά συναισθήματα. Να είσαι άνετη με το κάνεις κάτι που δεν θέλεις. Γίνε ο καλύτερός σου εαυτός, ακόμα κι αν δεν το αισθάνεσαι.
Γιατί; Πολλές φορές προκαταβάλουμε τους εαυτούς μας απέναντι στα αρνητικά συναισθήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτά τα συναισθήματα θα σε βγάλουν εκτός προγράμματος.
Σκέψου απλά ότι μπορεί ποτέ να μην νιώσεις έτοιμη, μπορείς όμως να το κάνεις!
2.
Σταμάτα να είσαι ασαφής
Ρίξε μία ματιά στη λίστα με τα όσα έχεις να κάνεις. Πώς σου φαίνονται; Είναι ασαφή; Δώσε στον εαυτό σου χρόνο και γράψε όλα εκείνα που έχεις καταφέρει. Αυτό θα αυξήσει την αίσθηση της ικανοποίησης που έχεις όταν καταφέρνεις κάτι.
Γιατί; Όταν βλέπεις όλα όσα έχεις καταφέρει, η διάθεσή σου ανεβαίνει και τίποτα δεν σε σταματά από το να καταφέρεις ακόμα περισσότερα. Αν η λίστα σου λέει απλά το θέμα και όχι τι πρέπει να κάνεις για να τα καταφέρεις, το μυαλό σου κάνει ήδη τον κατάλληλο σχεδιασμό.
3.
Όλα ξεκινούν από την ατζέντα
Βοήθησε τον εαυτό σου με το να τα έχεις όλα γραμμένα μπροστά σου. Είτε αυτό είναι μία ατζέντα είτε ένα απλό τετράδιο. Μπορείς να γράψεις τους στόχους που έχεις μέσα στη μέρα και να χωρίσεις αυτά που πρέπει να κάνεις. Κάπως έτσι θα έχεις μία παραγωγική χρονιά.
Γιατί; Αν αυτό είναι ένα πρόγραμμα που ακολουθείς στη δουλειά, εύκολα μπορεί να γίνει κάτι που ακολουθείς και στο σπίτι. Μπορεί αυτό να έχει να κάνει με δουλειές τους σπιτιού, είτε σχετικά με εργασίες που αναβάλεις συνεχώς. Όπως και να έχει, καθετί που γράφεις ξέρεις ότι δεν θα μπορέσεις να το αποφύγεις εύκολα.
Πηγή: careergirldaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου