Βγαίνεις το ραντεβού που τόσο περίμενες όλη τη βδομάδα με αυτό το ωραίο αγόρι. Ο ενθουσιασμός σου είναι εμφανέστατος, παρόλα αυτά κάτι δεν πάει καλά. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περίμενες. Λίγο η χημεία που δεν έχετε, λίγο ο πάγος που δε σπάει και τόσο εύκολα και λίγο η συζήτηση των δίπλα που τελικά είναι πιο ενδιαφέρουσα απ’ αυτά που λέτε εσείς, σε κάνουν να το πάρεις απόφαση. Είναι ένα κακό ραντεβού και δε θα φτιάξει όσο κι αν το προσπαθήσεις!
Κάπου εδώ θα αρχίσεις να σκέφτεσαι προς τα που πέφτει η έξοδος κινδύνου. Οι πιθανές δικαιολογίες πάνε κι έρχονται στο μυαλό σου και προσπαθείς να αποφασίσεις ποιο είναι το καλύτερο ψέμα να του αραδιάσεις για να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Εμείς όμως θα σου δώσουμε τη λύση, η οποία ονομάζεται ειλικρίνεια. Η ειλικρίνεια σ’ αυτή την περίπτωση είναι η μυστική συνταγή.
Σκέψου πόσες φορές θα ήθελες κι εσύ να ήξερες ότι το αγόρι απέναντι σου τελικά δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει μαζί σου, παρόλο που στο τέλος της βραδιάς σου είπε το κλασσικό: «Πέρασα ωραία, να τα ξαναπούμε». Κι ενώ εσύ ξημεροβραδιαζόσουν πάνω από ένα τηλέφωνο, αυτός το είχε δεδομένο ότι το μεταξύ σας δε θα λειτουργήσει.
Για να μη βάλεις λοιπόν κι εσύ με τη σειρά σου κάποιον στην ίδια απαίσια θέση – που έχεις υπάρξει κι εσύ – αυτό που έχεις να κάνεις είναι να το πεις ευθέως. Μην πεις μια φτηνή δικαιολογία του τύπου «δεν φταις εσύ, εγώ φταίω» /«δεν είμαι έτοιμη για σχέση»/«άφησα ανοιχτό τον θερμοσίφωνα και πρέπει να φύγω». Στάσου στο ύψος των περιστάσεων και παραδέξου με ειλικρίνεια ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Όντας ειλικρινής και ξεκάθαρη με το αγόρι που έχεις απέναντί σου θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, θα έχεις καθαρή τη συνείδησή σου και θα είσαι εντάξει και σε σχέση με εκείνον. Γιατί λοιπόν να μπεις στη διαδικασία του ψέματος; Να είσαι και ντόμπρα και σταράτη και γενναία, ό,τι δηλαδή αναζητάς κι εσύ από τους άλλους. Η ειλικρίνεια είναι πάντα καλοδεχούμενη και εκτιμάται, η δειλία όχι!