Το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό δεν είναι κάτι το εύκολο. Αφού έχεις επενδύσει χρόνο σε ένα άτομο, έχετε δημιουργήσει έναν δυνατό δεσμό και είναι πια κομμάτι της ζωής σου είναι δύσκολο να τον βγάλεις τελείως από αυτή. Χωρίς αμφιβολία, η επιθυμία του να στείλεις σε έναν πρώην μπορεί να γίνει ανυπόφορη. Μπορεί να θέλεις να μοιραστείς τις σκέψεις σου, να του πεις ότι σου λείπει ή ίσως να δεις τι κάνει.
Ο καθένας αντιμετωπίζει έναν χωρισμό με διαφορετικό τρόπο. Μερικοί νιώθουν πιο γαλήνια αφού στείλουν κάποιο μήνυμα μετά τον χωρισμό. Ίσως μετά από ένα-δύο ποτά. Άλλοι πάλι κόβουν μία και καλή τις επαφές. “Θεραπεύονται” κλείνοντας τελείως την καρδιά τους.
Έτσι, όταν μιλάμε για μηνύματα σε πρώην, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση.
Πότε είναι ΟΚ να στέλνουμε το μήνυμα;
- Αν δείξει μεταμέλεια για το ότι σε πλήγωσε
- Αν σου δείξει ότι έχει αλλάξει για αρκετό χρονικό διάστημα
- Αν είναι καλός και σε σέβεται
Πότε να μην στείλεις:
- Αν έχει άλλη σχέση
- Αν κατηγορεί μόνο εσένα
- Αν αισθάνεσαι μόνη
Γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να στείλουμε σε κάποιον πρώην;
Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται τον/την πρώην τους και έτσι αισθάνονται μοναξιά. Κάποιοι πάλι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον χωρισμό. Φοβούνται να βγουν και πάλι εκεί έξω και έτσι κρατούν την προηγούμενη τους σχέση σαν δικαιολογία.
Αλλά ο έρωτας με έρωτα περνάει. Απόλαυσε μία καινούργια γνωριμία, ένα πρώτο ραντεβού και θα δεις.
Πότε επιτρέπεται να στείλεις;
Είναι επιτρεπτό το να στέλνεις σε πρώην όταν το θεωρήσεις εσύ καλή ιδέα. Τα σημάδια ότι είναι εντάξει αυτό, συμπεριλαμβάνουν εχεμύθεια στα διάφορα ζητήματα και αγανάκτηση που πλήγωσε. Ένα ακόμα σημάδι είναι το όταν ο πρώην δείχνει πλήρως ότι έχει αλλάξει. Όλοι μπορούν να αλλάξουν, άλλωστε. Τα αισθήματα αλλάζουν από στιγμή προς στιγμή.
Το μυστικό για να του στείλεις ένα μήνυμα είναι το να μην περιμένεις απολύτως τίποτα.
Πότε πρέπει να το αποφύγεις;
Δεν γίνεται να στείλεις μήνυμα όταν ξέρεις ότι ο άλλος έχει βρει ήδη κάποια καινούργια σχέση. Όταν γίνει κάτι τέτοιο πρέπει κάθε σκέψη και κάθε φαντασία σου να μπει στην άκρη. Τότε είναι που ξεκινάει ο πόνος του χωρισμού. Η επούλωση όμως είναι γρηγορότερη μιας και η σχέση είχε ήδη τελειώσει.
Μαθαίνοντας ότι ο πρώην σου έχει προχωρήσει με τη ζωή σου, όσο κι αν πονάει, θα σε κάνει να προχωρήσεις κι εσύ.
Αλλά ακόμα κι αν είναι ελεύθερος, δεν είναι σωστό να στέλνεις μηνύματα σε κάποιον που θεωρεί ότι όλα πήγαν στραβά εξαιτίας σου. Όταν η ευθύνη δεν μοιράζεται ή όταν είσαι μόνη σου σε αυτή τη σχέση είναι λογικό να αισθάνεσαι κενή, μόνη και θλιμμένη.
Αυτό όμως που πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας είναι αν μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ ανάγκης και παρόρμησης στο να γυρίσουμε σε μία σχέση που είναι αρνητική και αν υπάρχει η ελπίδα τα πράγματα να γίνουν καλύτερα με τον πρώην.
Την απάντηση θα πρέπει να τη δώσεις εσύ. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, ακόμα κι όταν πρόκειται να πονέσουμε πολύ. Είμαστε όντα που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Ποτέ όμως δεν πάμε σε ένα άτομο για να μας γεμίσει τα κενά. Δύο ολόκληρα όντα κάνουν το καλύτερο ζευγάρι.