Χρειάζεσαι συνηθισμένα υλικά, μια κατσαρόλα και 20 λεπτά από τον χρόνο σου.
Για 4 μερίδες
- 1 3/4 πλήρες γάλα ή γάλα καρύδας μισό μισό με πλήρες γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 4 1/2 κουταλάκια κορν φλάουρ
- μια πρέζα αλάτι
- 250 γρ bitter σοκολάτα
- 2 κουταλάκια βανίλια
- 1 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 1/8 κουταλάκι καγιέν
- 1/4 κούπας κοκκοι κακάο
- Ανακάτεψε το γάλα με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα, το πιπέρι και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ζέστανε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν αρχίζει να δένει και πριν βράσει κλείσε τη θερμοκρασία και άφησε την κατσαρόλα λίγο ακόμα πάνω στην εστία. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και περίμενε για μισό λεπτό.
- Ανακάτεψε το μείγμα ώστε η σοκολάτα να ενωθεί και πρόσθεσε και τη βανίλια.
- Βάλε το μείγμα σε 4 μπολ και άφησε τα κρυώσουν για 15 λεπτά.
- Πασπάλισε λίγη ζάχαρη και διακόσμησε με μερικούς κόκκους κακάο.