Αν θες ένα καλοκαιρινό ελαφρύ και δροσερό αρωματικό φαγητό με λαχανικά εποχής που μπορείς να το έχεις στο ψυγείο σου και απλώς να το σερβίρεις όταν πεινάς σου έχουμε τη λύση. Θα φτιάξεις τα πράσινα φασολάκια με έναν τελείως καινούργιο τρόπο που θα λατρέψεις. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως κυρίως γεύμα ή ακόμα να τα σερβίρεις σαν συνοδευτικό σε ένα τραπέζι που θα κάνεις. Επιπλέον, η εν λόγω συνταγή είναι τόσο εύκολη που δεν χρειάζεται να κάνεις άνω κάτω όλη την κουζίνα για να την πετύχεις.
Θα χρειαστείς:
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
- 1/2 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα κομμένα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μέθοδος:
Βάλε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και πρόσθεσε αλάτι. Βράσε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμα τραγανά. Σε ένα μπολ βάλε νερό με παγάκια ώστε να μεταφέρεις τα φασολάκια κατευθείαν εκεί μετά το βράσιμο. Με αυτό τον τρόπο κατεβάζεις τη θερμοκρασία τους και σταματούν να βράζουν. Έτσι πετυχαίνεις να τα διατηρήσεις τραγανά και να μη χάσουν το χρώμα τους.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και τσιγάρισε το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και μόλις το σκόρδο μαλακώσει σβήσε τη φωτιά. Πρόσθεσε τα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και μετά τον μαϊντανό και ανακάτεψε καλά.
Βάλε τα φασολάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στεγνώσουν και άπλωσε τα σε μία πιατέλα. Ρίξε από πάνω την γκρεμολάτα αμυγδάλου και σέρβιρε.