Πάντα ψάχνεις για αυτό το επιδόρπιο που θα συνδυάζει γεύση, λίγες θερμίδες και ευκολία στην παρασκευή του. Και συνήθως καταλήγεις να σκέφτεσαι πως αυτή η συνταγή κυριολεκτικά δεν υπάρχει.

Η παρακάτω συνταγή όμως από το Sweet & Salty Feelings για ψητά αχλάδια με γιαούρτι και καρύδια πεκάν είναι το παράδειγμα για το πώς πολύ απλά υλικά μπορούν να μετατραπούν σε ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο γλυκό.

Υλικά:

  • 2 μεγάλα ώριμα αχλάδια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • μοσχοκάρυδο
  • καρύδια πεκάν ή όποια άλλα καρύδια σου αρέσουν
  • γιαούρτι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόψε τα αχλάδια στη μέση και βγάλε τους σπόρους. Σε ένα ταψί ή χαρτί ψησίματος τοποθέτησε τα αχλάδια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπάλισέ τα με το μέλι και τα μπαχαρικά. Ψήσε για 30 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, βγάλε τα από τον φούρνο άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρά.

Σέρβιρε με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου και εάν θέλεις πρόσθεσε και επιπλέον μέλι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εύκολη ντοματοτυρόπιτα στο τηγάνι