Θα ψήσεις τις μελιτζάνες για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα και σε μιάμιση ώρα θα έχεις ένα τέλειο μεσογειακό, καλοκαιρινοί πιάτο για σένα και μερικούς φίλους.

Τι θα χρειαστείς:

3/4 κούπας τριμμένη ψίχα

ελαιόλαδο

2 αυγά

3/4 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα και 2 κουταλιές επιπλέον

1 κουταλάκι ρίγανη

1/2 κουταλάκι βασιλικό

Αλάτι και πιπέρι

2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

6 κούπες σάλτσα ντομάτας

1 1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα

Πως θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με δύο κουταλιές νερό. Σε ένα άλλο μπόλ ανακάτεψε τη ψίχα, τη παρμεζάνα, τη ρίγανη και τον βασιλικό. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Βούτηξε μία μία τις μελιτζάνες στο αυγό, μετά πέρασέ τις από το μείγμα της παρμεζάνας και στρώσε τις σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε περίπου 20 με 25 λεπτά. Γύρισέ τις και ψήσε για άλλα 20  λεπτά. Άπλωσε 2 κούπες από τη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ. Βάλε τις μισές μελιτζάνες και κάλυψε τις με 2 κούπες σάλτσα, πρόσθεσε 1/2 κούπα μοτσαρέλα.Πρόσθεσε άλλη μία στρώση με τα ίδια υλικά και στο τέλος πασπάλισε με την παρμεζάνα. Ψήσε 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και περίμενε 5 λεπτά μέχρι να σερβίρεις.