Είναι ακριβώς το δείπνο που χρειάζεσαι. Εύκολο, ελαφρύ, με απλά υλικά. Θα χρειαστείς μόνο ένα ταψί κι ένα τηγάνι.
Τι θα χρειαστείς:
Για το κοτόπουλο και τη sauce:
500 γρ μπουτάκια ή φτερούγες κοτόπουλο
αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο
τον χυμό από ένα λεμόνι
1 1/2 κουταλάκι σκόρδο πολτοποιημένο
2 κουταλάκια κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκι κορν φλάουρ
Για τα λαχανικά:
300 γρ σπαράγγια
300 γρ ντοματίνια
1 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Πασπάλισε το κοτόπουλο με το αλάτι και το πιπέρι. Βάλε σε δυνατή θερμοκρασία ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι. Βάλε το κοτόπουλο για ροδίσει 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προθέρμανε τον φούρνο. Σε ένα ταψί βάλε τα σπαράγγια και τα ντοματίνια και περίχυσε με ελαιόλαδο και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Ψήσε για 15-20 λεπτά στους 190 βαθμούς μέχρι μαγειρευτούν τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
Στο μεταξύ βάλε στο τηγάνι τον ζωμό με τον χυμό του λεμονιού, το σκόρδο και την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσουν να βράζουν πρόσθεσε το κορν φλάουρ και ανακάτεψε.
Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
Όταν το κοτόπουλο με τα λαχανικά είναι έτοιμο σέρβιρε το με μερικές κουταλιές από τη sauce.