Είναι ένα πιάτο με ψητό σολομό, εύκολο, γευστικό, ελαφρύ και θρεπτικό. Θα το σερβίρεις με ψητά φασολάκια και ψίχα ψωμιού που θα έχεις αρωματίσει με σκόρδο, λεμόνι και μουστάρδα. Αν δεν θες να ψήσεις τα φασολάκια μπορείς να τα βράσεις για μερικά λεπτά, να τα στραγγίσεις και να τα σερβίρεις δίπλα από τον σολομό σαν σαλάτα.
Τι θα χρειαστείς:
500γρ πράσινα φασόλια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
4 φιλέτα σολομού
50γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
3 κουταλιές ψιλοκομμένες πίκλες
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
Πως θα το ετοιμάσεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C, στη λειτουργία του αέρα.
Βάλε τα φασολάκια σε ένα ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Περίχυσε λίγο λάδι και πασπάλισε με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Άπλωσε λάδι στον σολομό, αλάτι και πιπέρι, όπως έκανες με τα φασολάκια. Ψήσε τα όλα μαζί για 12 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι. Όταν είναι έτοιμο ρόδισε το ψωμί μέχρι να χρυσίσει. Στη συνέχεια βάλε το σκόρδο και τις πίκλες και σόταρε για άλλο ένα λεπτό.
Αφαίρεσε το τηγάνι από τη θερμοκρασία και βάλε τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας καλά μεταξύ τους.
Στα δέκα λεπτά που ψήνεται ο σολομός βάλε στον φούρνο, πάνω και δίπλα από τον σολομό το αρωματισμένο ψωμί και ψήσε για άλλα 2 λεπτά.
Στύψε το μισό λεμόνι πάνω από το ψάρι και σέρβιρε.
featured photo: From the Oven to the Table by Diana Henry