Από τότε που εγκατέλειψε την υποκριτική, η ηθοποιός Drew Barrymore έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κυρίως στην οικογένειά της και στην ψυχική της υγεία.

Λίγες μόλις ημέρες αφότου ανακοίνωσε ότι είναι νηφάλια τα τελευταία δύο χρόνια, η ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση στο Instagram για να μοιραστεί πως το νέο έτος προτεραιότητά της θα είναι η ευεξία της και θα αποφεύγει την πίεση να χάσει βάρος.

Μιλώντας στους 14,8 εκατομμύρια ακολούθους της, η ηθοποιός μίλησε για τη σημασία της αυτο-φροντίδας όταν πρόκειται για την ψυχική της ευημερία.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Drew Barrymore (@drewbarrymore)

Δίπλα σε μια φωτογραφία μιας ζυγαριάς (με ένα post-it που γράφει, “Πες κάτι καλό στον εαυτό σου”) έγραψε: “Το νόημα της ευεξίας για μένα είναι η ψυχική υγεία! Είμαι εξαντλημένη, δεν με νοιάζει τι λέει ο αριθμός!»

“Αλλά”, συνέχισε, “αισθάνομαι φουσκωμένη από το να τρώω χάλια. Κοιμάμαι πολύ λίγο. Δουλεύω τόσο πολύ. Έχω μια εβδομάδα άδεια και σκοπεύω να κάνω μια αλλαγή! Χρειάζομαι μια επανεκκίνηση. Και δεν έχει σημασία ποιος είναι αριθμός των κιλών μου. Ήθελα να αρχίσω να δείχνω στον εαυτό μου τι μπορώ να κάνω, αν είχα μια εβδομάδα να δουλέψω πραγματικά με αυτόν τον όρο «φροντίδα του εαυτού μου».

Μοιράζοντας τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να επικεντρωθεί στη φροντίδα του εαυτού της, η Barrymore αποκάλυψε ότι θα τρώει υγιεινά, θα διαλογίζεται, θα πηγαίνει βόλτες και θα «μένει ισορροπημένη», κάτι που παραδέχεται ότι είναι «απλώς δύσκολο να γίνει στην πραγματική ζωή».

Εμείς μιλήσαμε με την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου σχετικά με την πίεση που νιώθουμε όταν “πρέπει” να χάσουμε κιλά και το κατά πόσο αυτό επηρεάζει την ψυχική μας υγεία τελικά.  

Όπως μας είπε: «Το άσπρο ή μαύρο στο χώρο του wellness δεν έχει κανένα νόημα! Η γκρίζα ζώνη είναι αυτή στην οποία πρέπει να στοχεύουμε, λαμβάνοντας υπόψιν εξατομικευμένα τη συνολική υγεία (σωματική και ψυχική του καθενός). Πράγματι το επιχείρημα της υγείας σε σχέση με τα κιλά, φαίνεται να είναι αρκετά πιεστικό για αρκετό κόσμο και συχνά δεν αποτελεί αξιόλογο κίνητρο, παρά μόνο πίεση. Ένα νούμερο στη ζυγαριά, από μόνο του, δεν εξασφαλίζει ούτε καλή ποιότητα ζωής ούτε καλούς δείκτες υγείας. Από την άλλη, το να είμαι πιο ανάλαφρη, μπορεί να σημαίνει για μένα πως νιώθω και κινούμαι καλύτερα.

Και συνεχίζει: «Αν έπρεπε να καταλήξουμε σε κάτι, θα λέγαμε πως τελικά πάμε να βρούμε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για την καθημερινότητα του καθενός, μέσα στο οποίο το άτομο να λειτουργεί και να αισθάνεται άνετα. Αυτό το πλαίσιο μπορεί και να αλλάζει σαν ζωντανός οργανισμός, όπως αλλάζει και η ζωή μας και οι συνθήκες της, και να προσαρμόζεται στις προτεραιότητες και τους στόχους κάθε περιόδου. Οι αλλαγές που κάνουμε, πρέπει να γίνονται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μη χρειαζόμαστε «άδεια» και κενό μεταξύ των περιόδων που κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας. Επίσης, το να κάνουμε κάτι δραστικό, όπως τον εγκαταλείψουμε το κάπνισμα ή το ποτό, ίσως να μη χωράει την ίδια περίοδο μαζί με κάποια άλλη δραστική αλλαγή (για παράδειγμα το να αφαιρέσουμε τη ζάχαρη από τη ζωή μας.».