Τώρα που η θερμοκρασία είναι πια κάτω από τους 30 βαθμούς μπορούμε να πάμε στο ρόφημα που είναι συνώνυμο με το πορτοκαλί χρώμα των φύλλων.
Pumpkin Spice Latte, η απλή έκδοση
Η συνταγή δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Αν θέλεις να φτιάξεις τρεις κούπες ακολούθησε την παρακάτω συνταγή. Αν θες μία κούπα, μόνο για σένα, διαίρεσε τις ποσότητες δια του τρία. Φυσικά μπορείς να προσθέσεις κουρκουμά ή σιρόπι σφενδάμου αντί ζάχαρης. Και φυσικά ό,τι γάλα προτιμάς.
Τι χρειάζεσαι για 3 κούπες:
750 ml πλήρες γάλα, ζεστό αλλά όχι βρασμένο
4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
180 ml καφές
Σαντιγύ
Πώς θα το φτιάξεις:
Φτιάξε το pumpkin spice ανακατεύοντας μαζί την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ. Ανακάτεψε τα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Στη συνέχεια, ανακάτεψε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μισό από το μείγμα μπαχαρικών στο μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να αφρατέψει.
Μοίρασε το υγρό σε τρεις κούπες καφέ και φρόντισε να αφήσεις χώρο για να προσθέσεις τη σαντιγί.
Στο τέλος, πρόσθεσε από 60 ml φρεσκοκομμένου, δυνατού καφέ σε κάθε κούπα. Γέμισε με μια στρώση σαντιγί και τελείωσε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.