Συνολικός χρόνος τριάντα λεπτά για ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα: chilli.
Θα χρειαστείς:
1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 κουταλιέ σκόνη chili 1 κουταλιά σκόνη κύμινο 1 κουταλιά ρίγανη 1 κούπα ζωμό λαχανικών ή κρέατος 2 κουταλιές πάστα ντομάτας 2 κουταλάκια κακάο 1 κονσέρβα φασόλια 2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα 2 κούπες καλαμπόκι 1/2 κουταλιά αλάτι 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Πως θα το κάνεις:
Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι σόταρε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για άλλο 1 λεπτό.
Βάλε στον κιμά, το chili, το κύμινο και τη ρίγανη. Με μία κουτάλα δούλεψε τον κιμά για να σπάσεις τα μεγάλα κομμάτια και να σοταριστεί ομοιόμορφα. Σόταρε για 5 λεπτά, σε χαμηλή θερμοκρασία, δουλεύοντας με μία σπάτουλα τον πάτο του τηγανιού για να μην κολλήσει.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τον ζωμό με την πάστα ντομάτας και το κακάο και ανακάτεψε για να ενωθούν καλά τα υλικά. Βάλε το υγρό μείγμα μαζί με τον κιμά. Βάλε αλάτι και πιπέρι.
Πρόσθεσε τα φασόλια και το καλαμπόκι, ανακάτεψε. Πρόσθεσε τις ντομάτες και μην ανακατέψεις. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε το να μαγειρευτεί για 30 λεπτά, ενώ το ελέγχεις με μία σπάτουλα συνέχεια για να μην κολλήσει.
Πριν το σερβίρεις μπορείς να προσθέσεις sour cream και τσένταρ.