Aν αναρωτιέσαι ποιο είναι το αγαπημένο cocktail του καλοκαιριού, η απάντηση είναι μία. Το mojito! Aν, επίσης, αναρωτιέσαι πιο είναι το πιο αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, η απάντηση είναι μία, και δεν είναι άλλη από το κατακόκκινο καρπούζι! Μήπως, τελικά ένα mojito με χυμό από καρπούζι είναι η λύση για να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα φέτος το καλοκαίρι;
Τι περιέχει ένα Mojito με καρπούζι;
Ένα mojito γίνεται συνήθως με μέντα, ανθρακούχο νερό ή τόνικ, ρούμι, σιρόπι ζάχαρης ή καστανή ζάχαρη και χυμό λάιμ. Εδώ απλώς προσθέτεις και το καρπούζι. Στην ουσία, τα υλικά που θα χρειαστεί να υπάρχουν στην κουζίνα σου είναι, χυμός ή πολτός από ένα καρπούζι, σόδα ή τόνικ, φύλλα μέντας, ζάχαρη και χυμός από ένα λάιμ. Είναι προτιμότερο να επιλέξεις λευκό ρούμι, καθώς έχει πιο «ήρεμη» γεύση. Θα καταλάβεις πως ο συνδυασμός του χυμού από το καρπούζι με το ρούμι είναι ακαταμάχητος! Ακόμη, η μέντα προσθέτει τόση γεύση και άρωμα και λειτουργεί άψογα ως η τέλεια γαρνιτούρα.
Πώς θα το φτιάξεις;
1. Προετοιμάζεις
Στο μούλτι προσθέτεις το καρπούζι, χωρίς τα κουκούτσια, και δημιουργείς έναν πολτό. Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζεις τα φύλλα της μέντας, τη ζάχαρη (η ποσότητα που θα προσθέσεις αφορά το πόσο γλυκό προτιμάς το cocktail σου) και στύβεις λίγο χυμό από ένα φρέσκο λάιμ.
2. Λιώνεις
Με ένα γουδοχέρι ή με μία ξύλινη κουτάλα ομογενοποιείς και πιέζεις τα υλικά στο ποτήρι σου, ώστε να αναμειχθούν όλα τα αρώματα.
3. Συνδυάζεις
Προσθέτεις τον πουρέ καρπουζιού, το ρούμι και τη σόδα.
4. Ανακατεύεις
Ανακατεύεις καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτεις πολύ πάγο.
5. Απολαμβάνεις
Γαρνίρεις με λίγη μέντα και ένα κομμάτι καρπουζιού και απολαμβάνεις στη βεράντα ή τον κήπο.
Πώς να το μετατρέψεις σε mocktail;
Εάν είσαι από τους ανθρώπους που επιλέγουν να μην καταναλώνουν αλκοόλ, η συνταγή αυτή είναι και για σένα. Απλώς αντί για ρούμι, προσθέτεις κάποιον χυμό, όπως για παράδειγμα, χυμό μήλου ή cranberry ή βύσσινο. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις μία σόδα με γεύση, όπως αυτή με ροζ γκρέιπφρουτ και να προσθέσεις αυτή, αντί για χυμό.
Και αν θέλεις να το κάνεις τύπου sorbet, απλώς πρόσθεσε στο πρώτο βήμα, μαζί με το καρπούζι και πάγο, ώστε να δημιουργηθεί ένας ωραίος παγωμένος πουρές.