Για είκοσι μερίδες από τα γεμιστά μπισκότα με πραλίνα θες περίπου τριάντα λεπτά. Θα χρειαστείς τέσσερα βασικά υλικά και θα τα ετοιμάσεις πραγματικά πολύ εύκολα.
Τι θα χρειαστείς:
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας πραλίνα φουντουκιού, σε θερμοκρασία δωματίου.
(Δες εδώ πως να φτιάξεις σπιτική πραλίνα φουντουκιού)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση θα χρειαστείς:
1/2 κούπα πραλίνα φουντουκιού, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπας θρυμματισμένα φουντούκια (αν θες να βάλεις και ξηρούς καρπούς στα μπισκότα σου)
Πως θα τα φτιάξεις:
Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Σε ένα μπολ χτύπησε μαζί τα αυγά και τα 3/4 της κούπας πραλίνα για δύο λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα. Πρόσθεσε αλεύρι και συνέχισε να δουλεύεις το μείγμα μέχρι να ενωθεί.
Σκέπασε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά. Μη το αφήσεις παραπάνω γιατί η ζύμη δεν θα μπορεί να δουλευτεί.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Με ένα κουτάλι σχημάτισε τη σωστή ποσότητα ζύμης και φτιάξε 20-25 μικρά στρογγυλά μπαλάκια. Άπλωσε τα μπισκότα στο ταψί και με το δάχτυλό σου κάνε μία εσοχή στο κέντρο κάθε μπισκότου.
Γέμισε το κενό με πραλίνα και μερικά φουντούκια, αν χρησιμοποιήσεις. Για να το κάνεις πιο εύκολο μπορείς να βάλεις μερικές κουταλιές πραλίνας σε μία σακούλα κορνέ ή σε μία σακούλα με zip και να κόψεις λίγο τη μία γωνία της.
Ψήσε για δέκα λεπτά και μόλις είναι έτοιμα άφησε τα να κρυώσουν για άλλα δέκα λεπτά μέχρι να τα μεταφέρεις σε ένα μπολ με καπάκι.