pws-na-trws-perissotera-laxanika-savoir ville

Τώρα που το φθινόπωρο έφτασε, ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε λίγο συνήθειες, ξεκινώντας από τη διατροφή μας. Στο darlingmagazine.org βρήκαμε τρία tricks, για να τρώμε περισσότερα λαχανικά. Το μυστικό, για να εντάξεις τα λαχανικά στην καθημερινή σου διατροφή, βρίσκεται στις διάφορες sauces, με τις οποίες μπορείς να τα συνοδευείς.

Παρακάτω θα βρεις τρια dressings, που αγαπάμε ιδιαίτερα:

1. Dressing με ταχίνι και miso

Υλικά:

1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ

2 κουταλάκια miso (ιαπωνικό μπαχαρικό)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια λευκό

1 κουταλιά ταχίνι

1 1/2 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλάκι σόγια sauce

1/4 κούπας ξύδι

λίγο κόκκινο πιπέρι

σησαμέλαιο

2-3 κουταλιές νερό

Εκτέλεση:

#Ανακάτεψε όλα τα υλικά και χτύπησέ τα ελαφρά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Πριν το σερβίρεις, δοκίμασε για να κάνεις τις ανάλογες προσθήκες υλικών.

2. Dressing σαν κρεμώδες mojito

Υλικά:

1 κουταλιά μουστάρδα dijon

1/2 κουταλιά μέλι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3-4 φύλλα μέντα, ψιλοκομμένα

3-4 φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

χυμός από 1-2 lime

1/2 κουταλιά ελαιόλαδο

1/2 κουταλιά άλλο φυτικό λάδι

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπωλ, πρόσθεσε το μέλι, τη μουστάρδα και το κρεμμύδο. Ανακάτεψε πολύ ελαφρά και σιγά σιγά πρόσθεσε το λάδι, χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, βάλε τα βότανα και το χυμό από τα limes. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος.

3. Πικάντικο πέστο με βότανα

Υλικά:

3 κουταλάκια ξύδι

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

1/4 κούπας χυμό λεμονιού

1/2 κουταλιού αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κουταλιού αποξηραμένος μαϊντανός

1/2 κουταλιού αποξηραμένος βασιλικός

1/4 κουταλιού μπούκοβο

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Η εκτέλεση είναι απλή και γρήγορη. Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και σέρβιρε. Voilla!