Αν έχεις φρέσκα μανιτάρια τότε τα έχεις όλα. Θα χρειαστεί να φτιάξεις μία ζύμη για quiche και το μείγμα της γέμισης. Το μείγμα αυτό περιλαμβάνει καραμελωμένα κρεμμύδια, τυρί και μπαχαρικά. Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο. Επίσης θα σου λύσει τα χέρια για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό ή συνοδευτικό σε ένα ένα γεύμα.
Τι θα χρειαστείς:
Για τη ζύμη: 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης 3/4 από ένα κουταλάκι αλάτι 6 κουταλιές βούτυρο 1/4 της κούπας παγωμένη βότκα 1 κουταλιά γάλα αμυγδάλου Για τη γέμιση: 3 κούπες μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες και σοταρισμένο σε ελαιόλαδο, αλάτι και φασκόμηλο 1/4 της κούπας μαγιά 2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου 2 κουταλάκια σκόνη σκόρδου 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι πάπρικα 1 κουταλάκι φασκόμηλο τριμμένο 1/2 κουταλάκι πιπέρι 1κουταλάκι κουρκουμά 200 γρ τυρί έμενταλ
Πώς θα το φτιάξεις:
Για να φτιάξεις τη ζύμη βάλε όλα τα υλικά εκτός της βότκας σε ένα μπολ και δούλεψέ τα. Πρόσθεσε τη βότκα και δούλεψε λίγο ακόμα το μείγμα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη. Ψήσε τη ζύμη στο κατάλληλο σκεύος στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ μίξερ βάλε τα υλικά για τη γέμιση εκτός από τα μανιτάρια, το τυρί και τα κρεμμύδια και δούλεψέ τα. Στη συνέχεια κι ενώ έχει κρυώσει η βάση της άπλωσε το μείγμα σου ανακατεύοντας μαζί με τα μανιτάρια, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το τυρί. Ψήσε για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και οι άκρες της ζύμης να χρυσίσουν.