Μας αρέσει πολύ η κρεμώδης σύστασή αυτή της quiche. Χρειάζεσαι περίπου 1 ώρα για να είναι έτοιμη και να την απολαύσεις με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Τι θα χρειαστείς:
Για τη ζύμη:
6 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές γάλα
1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι
1 κρόκο αυγού
1 1/4 κούπες αλεύρι
Για τη γέμιση:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κούπες baby σπανάκι
1 κούπα γάλα
3/4 της κούπας καπνιστό τυρί Gouda
3/4 από ένα κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3 αυγά
Πως θα το φτιάξεις:
Για να ετοιμάσεις τη ζύμη θα βάλεις σε ένα μπολ το βούτυρο και θα το χτυπήσες με το μίξερ, μόνο του, για μερικά λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε το γάλα, το αλάτι και τον κρόκο. Πρόσθεσε το μείγμα στο βούτυρο σταδιακά. Στη συνέχεια βάλε το αλεύρι και ανακάτεψε να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Πίεσε το μείγμα πάνω σε διάφανη μεμβράνη, σε ζύμη πάχους 3 εκ και σκέπασε. Βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ξετύλιξε τη ζύμη και στρώσε τη σε ένα σκεύος ιδανικό για τάρτα. Βάλε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά. Μόλις περάσουν ψήσε τη ζύμη για 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά της.
Για να ετοιμάσεις τη γέμιση, ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και σόταρε. Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για άλλα 2 λεπτά.
Πρόσθεσε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Ανακάτεψε καλά και άφησε για ένα λεπτό ακόμα πάνω στη θερμοκρασία. Ρίξε το μείγμα πάνω από τη βάση. Ψήσε για 35 λεπτά και όταν η τάρτα είναι έτοιμη κόψε τη σε τρίγωνα κομμάτια και σέρβιρε μόλις κρυώσει λίγο.