Δες πως γίνονται πράγματα (και θαύματα) όταν συνδυάζεις το Gin με κόκκινο κρασί.
Για το σιρόπι:
- 1 κούπα λιωμένη ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
Για το κοκτέιλ:
- 45 ml gin
- 2ο ml St. Germain elderflower liqueur
- 20 ml σιρόπι
- 20 ml χυμό λεμονιού
- 1 ασπράδι αυγού
- 20 ml κόκκινο κρασί
Το σιρόπι:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνεις την ζάχαρη με το νερό και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια, το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Το κοκτέιλ:
Ρίχνεις το gin με το λικέρ elderflower, το σιρόπι, τον χυμό από λεμόνι και το ασπράδι αυγού σε ένα shaker και χτυπάς για 20 δευτερόλεπτα περίπου. Προσθέτεις πάγο και ξαναχτυπάς για ακόμη 20”. Στην συνέχεια, μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι -σαν αυτό της φωτογραφίας- και ρίχνεις το κόκκινο κρασί.