Aν αγαπάς το ριζότο με τα μανιτάρια αλλά και το κόκκινο κρασί τότε παρακάτω θα βρεις μία συνταγή που θα φτιάχνεις συχνά.
Τι θα χρειαστείς για δύο μερίδες:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ μανιτάρια
1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι
140 γρ ρύζι
75 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
1 κύβο ζωμού διαλυμένο σε 700ml βραστό νερό
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Καθάρισε το σκόρδο, ψιλόκοψέ το και πρόσθεσε το στο τηγάνι για να το σοτάρεις ένα λεπτό. Καθάρισε και κόψε σε φέτες και κομμάτια τα μανιτάρια και ρίξε τα στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο. Χαμήλωσε κι άλλο τη θερμοκρασία και συνέχισε για 15 λεπτά.
Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε καλά να σκεπαστεί από το λάδι. Όταν το ρύζι αρχίσει αν γίνεται διάφανο ρίξε το κρασί και τη σάλτσα ντομάτας και συνέχισε να ανακατεύεις.
Όταν το κρασί έχει πια εξατμιστεί πρόσθεσε στο τηγάνι τον ζωμό σταδιακά. Κάθε φορά απλά να σκεπάσει το ρύζι. Χαμήλωσε λίγο ακόμα τη θερμοκρασία και συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να βράσει το ρύζι όσο το προτιμάς, περίπου 15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο άφησέ το για 2 λεπτά και μετά σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι αν θες παρμεζάνα και μαϊντανό.