Ψητό ρύζι. Ένας καινούργιος κόσμος αν αγαπάς τα πιάτα με ρύζι. Μπορείς να αλλάξεις τα μυρωδικά σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις. Επίσης μπορείς να προσθέσεις μπαχαρικά ή να βάλεις ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Θα έχεις την ευκαιρία να το δοκιμάσεις τόσες πολλές φορές που θα κάνεις όσες παραλλαγές θες.
Tι θα χρειαστείς:
300γρ ρύζι μπασμάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά κύμινο
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
850ml ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
100g ψιλοκομμένες ελιές
150γρ φέτα
ψιλοκομμένο άνηθο
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλύνε το ρύζι με κρύο νερό και στράγγισέ το.
Σε ένα τηγάνι (που μπορεί να μπει στον φούρνο) ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμύδια, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνουν διάφανα.
Πρόσθεσε το σκόρδο και το κύμινο και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, τον χυμό του πορτοκαλιού και τον ζωμό (ζεστό). Πασπάλισε με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση βάλε το στον φούρνο και ψήσε για περίπου μία ώρα ελέγχοντας και ανακατεύοντας το συχνά.
Στα τελευταία δέκα λεπτά του ψησίματος πρόσθεσε και τις ελιές.
Μόλις είναι έτοιμο πασπάλισε με το ξύσμα, τη φέτα και τον άνηθο και περίχυσε λίγο ελαιόλαδο.