Η παρακάτω συνταγή Hara jhinga pulao είναι τόσο εξωτική όσο ακούγεται. Έχει έντονα αρώματα και γεύσεις από μέντα και κόλιανδρο, με ρύζι. Aν θες να είναι πιο πικάντικο μπορείς να αυξήσεις τις πιπερίτσες chilli. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο μέγεθος γαρίδας θες. Επιπλέον αν θες μπορείς να αλλάξεις τις γαρίδες με κομμάτια κοτόπουλο που πριν έχεις σοτάρει.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές λάδι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 ματσάκια κόλιανδρο
2 ματσάκια μέντα
2–3 φρέσκες πιπεριές chilli, ψιλοκομμένες
200 γρ ρύζι basmati rice
200γρ μικρές γαρίδες
μισό κουταλάκι ginger
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Πως θα το φτιάξεις:
Ζέστανε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά.
Στο μεταξύ καθάρισε τον κόλιανδρο και τη μέντα από τα κοτσάνια τους και πέρασε τα από ένα blender. Πρόσθεσε τις chilli και δούλεψε με το blender το μείγμα μέχρι να μοιάζει με πάστα. Πρόσθεσε το ginger και 200ml κρύο νερό και δούλεψε το μείγμα λίγο ακόμα.
Πρόσθεσε στο κρεμμύδι το ρύζι και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε βραστό νερό, περίπου 200ml και την πάστα των μυρωδικών.
Βάλε και τις γαρίδες και πασπάλισε με λίγο αλάτι. Άφησε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να βράσει το ρύζι, περίπου 15 λεπτά. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο βραστό νερό.
Μόλις είναι έτοιμο άφησε λίγο το ρύζι μέσα στο σκεύος για να συνεχίσει τον βρασμό με τον ατμό του.
Σέρβιρε προσθέτοντας λίγες σταγόνες από τον χυμό λεμονιού.