Αν αγαπάς την ασιατική κουζίνα αλλά ο μόνος τρόπος να τη δοκιμάζεις είναι τα ασιατικά εστιατόρια, σου έχουμε τη λύση.
Η παρακάτω συνταγή με σολομό είναι ίσως ό,τι πιο εύκολο έχεις φτιάξει στη ζωή σου και μόλις τη δοκιμάσεις θα εντυπωσιαστείς και εσύ από το πόσο απλή μπορεί να είναι ένα Ασιατικό πιάτο. Τα υλικά θα τα βρεις εύκολα σε ένα κατάστημα με Ασιατικά προϊόντα ενώ η παρασκευή είναι πολύ γρήγορη.
Η συνταγή για το ρύζι είναι ακριβώς αυτή που χρησιμοποιείται και για το σούσι. Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι πιο τολμηρή μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τα γνωστά nigiri. Πλάσε το ρύζι σε οβάλ σχήμα και τοποθέτησε από πάνω μία φέτα από τον μαριναρισμένο -ή και ωμό- σολομό σου. Σέρβιρε με σόγια sauce στο πλάι.
Θα χρειαστείς:
Για το ρύζι:
1/2 κούπα ρύζι για σούσι
1/2 κούπα νερό
2 κ.γ. ξύδι ρυζιού
1 1/4 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τον σολομό:
120 γρ. σολομό σε λεπτές φέτες
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σος σόγιας
1 κ.γ. ξύδι ρυζιού
1/4 κ.γ. λάδι από σουσάμι
1 κ.γ. κάπαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος:
Τοποθέτησε τον σολομό σε ένα μπολ και πρόσθεσε το λάδι, τη σόγια και το ξύδι και ανακάτεψε. Άφησε το στην άκρη μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι σου.
Ξέπλυνε το ρύζι σου μερικές φορές και στη συνέχεια βάλε το να βράσει σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Άφησε το να βράσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια κλείσε τη φωτιά και κάλυψε το με μία πετσέτα για 10 λεπτά ώστε να γίνει αφράτο.
Παράλληλα σε ένα μπολ διάλυσε τη ζάχαρη και το αλάτι μέσα στο ξύδι. Ανακάτεψε το μείγμα στο ρύζι και άφησε το στην άκρη μέχρι να σερβίρεις.
Βάλε το ρύζι σου σε ένα μπολ και από πάνω τοποθέτησε τον μαριναρισμένο σολομό. Γάρνιρε με την κάπαρη, το κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και το γεύμα σου είναι έτοιμο.