Χρειάζεσαι συνολικά είκοσι λεπτά για να φτιάξεις αυτό το αρωματικό ρύζι με γιαούρτι. Μπορεί να συνοδεύσει τη συνταγή με ινδικό κοτόπουλο αλλά μπορεί να σταθεί εύκολα και ως το κυρίως πιάτο του βραδινού σου. Θα το γαρνίρεις με κόλιανδρο αλλά αν θες μπορείς να τρίψεις και λίγο καρότο για έξτρα γεύση και χρώματα.
Τι θα χρειαστείς:
3 κούπες ρύζι basmati, βρασμένο
2 κούπες γιαούρτι κλασικό ΔΩΔΩΝΗ
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα dijon
1 σπόρους κύμινο
2 κόκκινες πιπερίτσες chili
8 κάσιους
1 κουταλιά κάρυ
1 κουταλάκι αλάτι
κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Πως θα το φτιάξεις:
Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ένωσε το γιαούρτι με το γάλα.
Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε το κύμινο μέχρι να ροδίσει και να αρωματίσει το λάδι.
Πρόσθεσε τις πιπερίτσες, τα κάσιους και το κάρυ και σόταρέ τα στο λάδι για 2 λεπτά ενώ έχεις κλείσει τη θερμοκρασία.
Βάλε το αρωματισμένο λάδι στο μείγμα του γιαουρτιού.
Στη συνέχεια βάλε μαζί το ρύζι και το αλάτι και ανακάτεψε καλά.
Γαρνίρισε με το κόλιανδρο και σέρβιρε με ινδικό κοτόπουλο και πίτες.