Η Cameron Diaz σε συνεργασία με το goop Kitchen τη δημιούργησαν με στόχο τη διαφορετικότητα, τη γεύση και τη θρεπτικότητα.
Υλικά σαλάτας:
4 φλιτζάνια πράσινης σαλάτας (συνιστάται μαρούλι ρομάνα ή απλό μαρούλι)
1 φλιτζάνι αρακά σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι αγγούρια κομμένα σε φέτες μισής ροδέλας ¼ ίντσας
½ μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
½ αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ανάμεικτα φρέσκα βότανα (συνιστάται μέντα, κόλιαντρο και βασιλικός)
¼ φλιτζάνι κάσιους καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι φουσκωμένο ρύζι
2 φρέσκες φέτες λάιμ (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Ξεκίνα να γεμίζεις το πιάτο με το μαρούλι, προσθέτοντας τα λαχανικά και τα φρούτα, ρίξε από πάνω τα κάσιους και το ρύζι, ύστερα πρόσθεσε την γαρνιτούρα με τα βότανα και το λάιμ από πάνω.
Υλικά για την vinaigrette σος
¼ φλιτζάνι κάσιους καβουρδισμένα
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού Sriracha ή καυτερή σάλτσα
1 λάιμ χυμό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας πάστα miso
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
1 σκελίδα σκόρδο φρεσκοτριμμένη ή ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ταμάρι ή σάλτσα σόγιας
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο σησαμέλαιο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ρίξε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ηλιέλαιο και το καβουρδισμένο σησαμέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όσο λειτουργεί το μπλέντερ άρχισε να προσθέτεις σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν όλα ένα σώμα.
Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι εύκολη, μπορεί να φανεί ελάχιστα χρονοβόρο να ψιλοκόψεις κάποια υλικά και να μαγειρέψεις αλλά, όμως η γεύση της αξίζει την προσπάθεια.
TIP: Λόγω της έλλειψης πρωτεΐνης υπάρχει περίπτωση να μην νιώσεις χορτατ@, φυσικά μπορείς να προσθέσεις λίγο κοτόπουλο ή σολομό ή τόνο.
Τα χρώματα και οι υφές σίγουρα θα σου αρέσουν και μια καλή λύση είναι να προσθέσεις ένα ποτήρι λευκό κρασί Sauvignon Blanc ακριβώς όπως προτείνει η Cameron Diaz.