Μια πρωτότυπη σαλάτα, σε εμφάνιση και σε γεύση. Με νουντλς από γογγυλοκράμβη, καρότο και μήλο, και ένα ελαφρύ dressing μαγιονέζας με γιαούρτι. Σερβίρεται κυρίως ως συνοδευτικό κρεατικών, αλλά μπορεί να σταθεί και μόνη της ως ελαφρύ γεύμα.
γράφει η Ελένη Βονισσάκου
Υλικά
5 κ.σ. μαγιονέζα
5 κ.σ. γιαούρτι
3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ξίδι λευκό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι λευκό, φρεσκοτριμμένο
1 γογγυλοκράμβη μοβ (350γρ καθαρισμένη)
1 καρότο (60γρ καθαρισμένο)
1 μήλο (270γρ, δεν χρειάζεται καθάρισμα)
Διαδικασία:
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τον άνηθο, το ξίδι, τη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Καθαρίζουμε τη γογγυλοκράμβη προσέχοντας να απομακρύνουμε τα σκληρά σημεία της φλούδας. Στις δύο αντίθετες πλευρές κόβουμε τις άκρες για να γίνουν επίπεδες. Κάνουμε μια τομή από τη μία κομμένη πλευρά προς την άλλη, προσέχοντας να φτάσουμε λίγο πριν το κέντρο του λαχανικού. Το γυρνάμε ανάποδα και κάνουμε το ίδιο, σταματώντας πάλι λίγο πριν το κέντρο. Τοποθετούμε τη γογγυλοκράμβη πάνω στο spiralizer (με τη λεπίδα για λεπτά νουντλς) και κόβουμε. Τις τομές τις κάναμε για να βγουν μισοφέγγαρα και όχι πολύ μακριά σπαγγετοειδή κομμάτια. Τα βάζουμε στο μπολ με το dressing.
- Κόβουμε στο spiralizer το καρότο και το μήλο. Στο καρότο κάνουμε μόνο μια οριζόντια τομή ώστε να βγουν κυκλάκια και όχι μισοφέγγαρα. Για το μήλο χρησιμοποιούμε τη λεπίδα για κορδέλες. Προσθέτουμε το καρότο και το μήλο στο μπολ και ανακατεύουμε. Η σαλάτα είναι καλύτερη όταν έχει προλάβει να «καθίσει» λίγο. Ανακατεύουμε καλά πριν το σερβίρισμα.
http://www.thefoodiecorner.gr/syntages/spiralizer-salata-coleslaw-goggylokramvi-milo-giaourti/