Σαλάτα. Ζεστή. Με kale, σπόρους, σκορδόψωμο και αβοκάντο.
Το kale είναι γεμάτο μεταλλικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου που βοηθά τον ύπνο, ώστε να μπορείς να απολαύσεις ένα ξεκούραστο ύπνο. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά ταιριάζουν τέλεια με τα μανιτάρια – μία από τις ελάχιστες φυτικές πηγές βιταμίνης D, η οποία δεν είναι μόνο απαραίτητη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού σου συστήματος, αλλά ενισχύει και το μυοσκελετικό σύστημα, ώστε να μπορείς να συνεχίσεις να κυνηγάς τους στόχους της φυσικής σου κατάστασης.
Συμπληρωματικά, το dressing είναι μια βελούδινη σάλτσα φτιαγμένη από κάσιους τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιά ενώ με το φρυγανισμένο ψωμί θα καλύψεις τις ανάγκες σου σε υδατάνθρακες.
Τι θα χρειαστείς:
Μία χούφτα σπόρους κολοκύθας (περίπου 25 γρ)
Μία χούφτα ηλιόσπορους (περίπου 25 γρ)
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
200 γρ μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ λάχανο
1 κουταλιά μηλόξυδο
2 φέτες ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ kale
2 ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
αλάτι
Για το dressing
40 γρ ηλιόσπορο
60 γρ κάσιους
100 ml γάλα αμυγδάλου ή βρώμης
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο λεμόνι
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζέστανε τον φούρνο στον αέρα στους 200ºC. Βάλε τους σπόρους κολοκύθας και τον ηλιόσπορο σε ένα ταψί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το κύμινο. Ψήσε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν.
Βάλε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Άφησέ τα να σοταριστούν.
Βάλε το kale σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και με τα χέρια σου κόψε το σε μεγάλα κομμάτια.
Πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το ξύδι και λίγο αλάτα. Τρίψε τα με τα χέρια σου μέχρι να μαλακώσει το kale.
Στη συνέχεια για να ετοιμάσεις το dressing βάλε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε καλά.
Φρυγάνισε τις φέτες ψωμί και τρίψε τις με την σκελίδα σκόρδο. Μετά κόψε τις σε τετράγωνα κομμάτια.
Ανακάτεψε με τη σαλάτα το dressing και πρόσθεσε τους σπόρους, τα μανιτάρια, το αβοκάντο και το ψωμί.