Τραγανά χρωματιστά λαχανικά, ζουμερό φρέσκο μάνγκο, αφράτη κινόα, κάσιους, chili, lime και λίγο κρεμώδες dressing φιστικιών.
Σαλάτα με κινόα:
2-3 φλιτζάνια edamame χωρίς κέλυφος
2 φλιτζάνια κινόα
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
1–2 πιπεριές κομμένες σε κύβους
2 ώριμα μάνγκο, κομμένα σε κύβους
3 καρότα, ψιλοκομμένα
μισό μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο
αμύγδαλα σε φέτες, φιστίκια, κάσιους
Ντρέσινγκ φυστικιών:
1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/3 φλιτζάνι ξύδι
1/4 φλιτζάνι σησαμέλαιο
1-2 κουταλιές της σούπας πάστα τσίλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουμπί φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο
Πώς θα το φτιάξεις:
Μαγειρεύουμε την κινόα και τα edamame σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Για το ντρέσινγκ χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.