Μπορεί ο τίτλος να αναφέρεται σε μια σαλάτα αλλά εδώ θα δεις ένα πλήρες γεύμα, πολύ πιο χορταστικό από πολλά κυρίως πιάτα.
Υλικά:
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
- ένα κλαδάκι δεντρολίβανο ή θυμάρι
- μια πρέζα αλάτι
- λίγο ελαιόλαδου
- 100 γραμμάρια βρασμένα ρεβίθια ή από κονσέρβα
- 1 φλιτζάνι ολόκληρα καρύδια
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθέτησε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο ταψί με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Περίχυσε με ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήσε για 20 λεπτά. Πρόσθεσε τα ρεβίθια στο ταψί. Ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Ψήσε για άλλα 20 λεπτά. Ρίξε τα καρύδια με το σιρόπι σφενδάμου και λίγο περισσότερο αλάτι. Ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Ψήσε για άλλα 5 λεπτά. Σέρβιρε το ψημένο μείγμα στη μαγειρεμένη κινόα. Εάν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι περιλαμβάνει ένα φθινοπωρινό πλατό τυριών