Θα τη φτιάξεις με το κοτόπουλο που σου περίσσεψε από το μεσημέρι.
Τα υλικά είναι απλά και μάλλον τα έχεις ήδη στο σπίτι σου.
Θα χρειαστείς 30 λεπτά και:
½ φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon, προαιρετικά
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι
Σαλάτα:
1 καλαμπόκι ή μισή κονσέρβα καλαμποκιού
3 φλιτζάνια καρότα τριμμένα
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο κόκκινο λάχανο
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
⅓ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
30γρ μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου (κατά προτίμηση ψητό)
Πώς θα το φτιάξεις:
Φτιάξε το dressing: Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
Φτιάξε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε μαζί το καλαμπόκι, τα καρότα, το λάχανο, τις σταφίδες, το μαϊντανό και τον δυόσμο. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και το dressing.
Aνακάτεψε καλά.