Η βάση σου είναι οι φακές, από εκεί και μετά πειραματίσου όσο θες.

Τι θα χρειαστείς για μία μερίδα:

1 φλιτζάνι φακές

200γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους

2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένο

ελιές Καλαμάτας

Γιαούρτι με άνηθο:

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 γεμάτη κουταλιά φρέσκο ​​άνηθο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

Βράσε περίπου 20 λεπτά τις φακές.

Βάλε τα υλικά σου σε ξεχωριστά μπολ. Ετοίμασε το γιαούρτι σε ένα μπολ.

Όταν θέλεις να φτιάξεις τη σαλάτα σου ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο ή ένα μπολ σαλάτας και περίχυσε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Στο τέλος πρόσθεσε από πάνω μια κουταλιά από το γιαούρτι με άνηθο.