Δροσιστική, ελαφριά, χορταστική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, αυτή είναι η τέλεια σαλάτα εμπνευσμένη από τη μεξικάνικη κουζίνα. Αν το να καθαρίσεις μόνη σου γαρίδες σου φαίνεται υπερβολικό, μπορείς πάντα να επιλέξεις κατεψυγμένες που είναι ήδη καθαρισμένες ή να τις αντικαταστήσεις με καπνιστό σολομό που είναι εξίσου νόστιμος.
Θα χρειαστείς:
Για τη σαλάτα:
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 μεγάλο αβοκάντο σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
κόλιανδρο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Για το dressing:
1 ματσάκι κόλιανδρο
1 καυτερή πιπεριά chilli
χυμό από ένα μοσχολέμονο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. νερό
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε νερό με αλάτι στην κατσαρόλα και μόλις βράσει βάλε μέσα τις γαρίδες για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια βάλε τες σε ένα μπολ με νερό και παγάκια για να σταματήσουν να μαγειρεύονται και στέγνωσε τες σε χαρτί κουζίνας. Αφού τις κόψεις βάλε τες στο μπολ που θα φτιάξεις τη σαλάτα σου.
Για το dressing βάλε όλα τα υλικά σου σε ένα mixer μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη και παχύρρευστη sauce.
Βάλε όλα τα υλικά σου στο μπολ και ανακάτεψε τα μαζί με το dressing. Σέρβιρε με extra κόλιανδρο από πάνω.
Επιπλέον μπορείς να προσθέσεις μερικά nachos δίπλα για να κάνεις τη σαλάτα σου ακόμα πιο χορταστική.