Όταν αποφασίζεις να απολαύσεις μια σαλάτα ως κύριο γεύμα παίρνεις ένα μεγάλο ρίσκο αφού είναι πολύ πιθανό είτε να είναι άνοστη είτε να μην χορτάσεις.
Υλικά:
Για τη σαλάτα:
- 1/2 πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1/2 μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κομμένο πράσινο κρεμμύδι
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα edamame
- 1-2 φλιτζάνια ψητά κάσιους
- 2 φλιτζάνια noodles (προαιρετικά)
- κοτόπουλο, (εναλλακτικά αντί για κοτόπουλο μπορείς να βάλεις γαρίδες)
Για το ντρέσινγκ:
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές λευκό ξύδι
- 2 κουταλιές σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- λίγη σκόνης σκόρδου
- προαιρετικά: 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι ή μαγιονέζα
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε καλά (σε ένα μούλτι ή σε ένα σέικερ) όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το γιαούρτι ή το μαγιονέζα (αν τα βάλεις τελικά) και ανακάτεψε ξανά καλά, μέχρι να γίνει λείο.
Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε καλά με τα χέρια. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωινό smoothie bowl με ακτινίδιο και καρύδα