Μία σαλάτα κάπως διαφορετική από τις κλασικές. Θα συνδυάσεις την κολοκύθα με τα μανιτάρια και το αυγό. Το dressing έχει άρωμα λεμονιού και θυμάρι.
Τι θα χρειαστείς:
300γρ κολοκύθα, κομμένη σε κύβους 100γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 μικρή πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες 1 φλυτζάνι κάρδαμο, ψιλοκομμένο 2 αυγά
Για το dressing:
1 κουταλιά λάδι καρύδας 1 1/2 κουταλιά χυμό λεμόνι 2 κουταλάκια φύλλα θυμάρι 2 κουταλάκια maple syrup
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.
Για να κάνεις το dressing, ανακάτεψε όλα μαζί τα υλικά σε ένα βάζο και χτύπησε πολύ δυνατά.
Βάλε όλα τα λαχανικά με μία κουταλιά από το dressing σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάλε νερό να βράζει. Σπάσε κάθε αυγό σε ένα φλυτζάνι και βάλε το φλυτζάνι μέσα στο σκεύος, φροντίζοντας το νερό να φτάνει μέχρι το χείλος του φλυτζανιού. Άφησέ το να μαγειρευτεί για πέντε-επτά λεπτά και βγάλτο με ένα κουτάλι.
Σε ένα μπολ σαλάτας βάλε τα λαχανικά. Περίχυσε με το υπόλοιπο dressing. Βάλε τα αυγά. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Δες ακόμα: