Αυτή η σαλάτα συνδυάζει τέλεια την λιπαρότητα του τραγανού μπέικον με το ζουμερό κοτόπουλο και την ιδιαίτερη γεύση των blueberries.
Αν θες μία πιο ιδιαίτερη γεύση για να εντυπωσιάσεις στο τραπέζι που θα καλέσεις τους φίλους σου τότε αυτή είναι η συνταγή που χρειάζεσαι. Επιπλέον, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και ως ένα πλήρες γεύμα για τις μέρες που θέλεις μία ελαφριά αλλά χορταστική σαλάτα.
Θα χρειαστείς:
4 φέτες μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 κούπα blueberries
1/4 της κούπας φέτα
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 μαρούλι μικρό κομμένο
1 κούπα καλαμπόκι
1 αβοκάντο
2 στήθη κοτόπουλου ψημένα σε κομμάτια
Για τo dressing:
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
1/4 της κούπας ξύδι από κρασί
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Μέθοδος:
Ψήσε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό και άφησε το να κρυώσει.
Σε ένα μίξερ ανακάτεψε όλα τα υλικά για το dressing και άφησε το στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεις.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα μαζί με τη μισή ποσότητα dressing.
Πρόσθεσε από πάνω το μπέικον, το κοτόπουλο, τα blueberries και τη φέτα και βάλε το υπόλοιπο dressing. Σέρβιρε κατευθείαν.