Πώς θα δώσεις χρώμα και άρωμα σε με μια ζουμερή σαλάτα με βραστό κοτόπουλο.
Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα
400 ml κονσέρβας γάλα καρύδας
ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό 1 μεγάλο λάιμ
3 διπλά φύλλα λάιμ
1 κοτσάνι λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλάτι
200 γραμμάρια νουντλς ρυζιού
3 φλιτζάνια άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 μακρύ πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο
μικρή χούφτα κάθε φύλλα μέντας και βασιλικού
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο.
Στραγγίζουμε το υγρό σε ένα μπολ και πετάμε τα αρωματικά. Θα πρέπει να έχετε περίπου ¾ φλιτζάνι ζωμό. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μαγειρεύουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από κρύο νερό. Στραγγίζουμε πάλι καλά, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με το μισό ζωμό. Προσθέτουμε το λάχανο, το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τον υπόλοιπο ζωμό και πασπαλίζουμε με το τσίλι, τη μέντα και τα φύλλα βασιλικού.