Η βάση είναι το κουσκους το οποίο αν θες μπορείς να το αντικαταστήσεις με κινόα ή ζυμαρικά. Θα προσθέσεις αρκετή ρόκα και αρωματικό αγγούρι. Και φυσικά φέτα. Το μυστικό της σαλάτας είναι στο dressing. Θα ανακατέψεις το μισό dressing με το κουσκους ξεχωριστά και το άλλο μισό θα το βάλεις στη σαλάτα. Θα αφήσεις το κουσκους να ”μαριναριστεί” περίπου 5 λεπτά και μετά θα το προσθέσεις στη σαλάτα.
Για 4 μερίδες θα χρειαστείς:
1 1/2 κούπα κουσκους βρασμένο
300 γρ ροκα
1/2 μεγάλο αγγούρι
1/2 κούπα τριμμένη φέτα ΔΩΔΩΝΗ με 40% λιγότερο αλάτι
Για το dressing:
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές λάδι
1/2 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Πως να το κάνεις:
Βράσε το κουσκους σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά. Σούρωσέ το.
Στο μεταξύ ετοίμασε το dressing. Ανακάτεψε τον χυμό λεμονιού με το μέλι και το λάδι, βάλε και τον βασιλικό με το αλάτι και πιπέρι.
Βάλε σε ένα μπολ τη ρόκα με το αγγούρι. Αφού έχεις ”μαρινάρει” το κουσκους με το μισό dressing, πρόσθεσε το άλλο μισό στη σαλάτα. Βάλε και το κουσκους και τελείωσε τη σαλάτα σου με αρκετή τριμμένη φέτα.
Μπορείς να κρατήσεις τη σαλάτα όλο το βράδυ στο ψυγείο. Θα είναι ακόμα πολύ νόστιμη.