Έχεις γυρίσει σπίτι και θες να φας κάτι εύκολο και γρήγορο, όπως μια σαλάτα. Σκέφτεσαι να φτιάξεις το αγαπημένο σου ζυμαρικό, αλλά με κάποιον εναλλακτικό τρόπο από τους συνηθισμένους. Η Sophie από το ohmyvegies.com μας προτείνει μια δροσερή εναλλακτική στο πώς απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας ζυμαρικά! Εκτός από κριθαράκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου ζυμαρικά ή να παίξεις με τον συνδυασμό των λαχανικών!
Τι θα χρειαστείς:
2 1/2 κούπες ζωμός λαχανικών
1 κούπα κριθαράκι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κούπες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 ψιλοκομμένο αγγούρι
1 πιπεριά
6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας λευκό βαλσαμικό ξύδι
2 θρυμματισμένες σκελίδες σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πώς να το φτιάξεις:
Σε ένα μικρή κατσαρόλα, ζέστανε το ζωμό. Όταν έρθει σε θερμοκρασία βρασμού, πρόσθεσε το κριθαράκι και περίμενε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, στράγγιξε το κριθαράκι και πρόσθεσέ το σε ένα μπολ με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά (ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά και φρέσκα κρεμμύδια).
Για το dressing:
Σε ένα μικρό bowl, ανακάτεψε το βαλσαμικό ξύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Πρόσθεσε το dressing στο κριθαράκι.