Η ζεστή σαλάτα με αρώματα από θυμάρι, λεμόνι, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Η ρόκα και η μουστάρδα ισορροπεί τέλεια με την πατάτα και το ραπανάκι.
Τι θα χρειαστείς:
400γρ ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση 2 κουταλιές ελαιόλαδο 500γρ στρογγυλές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση 2 κούπες ρόκα 1 κούπα μαϊντανό 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 60γρ φέτα Για το dressing 60γρ βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κουταλάκια θυμάρι χυμό από 1½ λεμόνι και το ξύσμα το ενός 1½ κουταλιά μουστάρδα Dijon
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220C. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ραπανάκια με το λάδι και λίγο αλάτι. Σε ένα ταψί που έχεις απλώσει αντικολλητικό χαρτί βάλε τα ραπανάκια και ψήσε τα για 15-20 λεπτά. Στο μεταξύ, βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγισε τις και βάλε τις σε ένα μπολ σαλάτας.
Για να κάνεις το dressing λεμονιού, λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι και το ξύσμα από το λεμόνι για 1-2 λεπτά. Κλείσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά. Ρίξε το dressing στις πατάτες, πρόσθεσε τα ψητά ραπανάκια και τρίψε φρέσκο αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά τα υλικά και στο τέλος πρόσθεσε τη ρόκα, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα. Σέρβιρε τη σαλάτα ζεστή.