Το χαλούμι είναι το περίφημο παραδοσιακό λευκό τυρί της Κύπρου. Είναι ημίσκληρο και για αυτό μπορείς να το ψήσεις χωρίς να λιώσει. Επειδή αξίζει να το εντάξεις περισσότερο στη διατροφή σου, σου έχουμε μία δροσερή και χορταστική σαλάτα με λαχανικά εποχής για να προσθέσεις στα καλοκαιρινά σου γεύματα.
Επιπλέον, μπορείς μαζί με το χαλούμι να ψήσεις και μερικά ζουμερά ροδάκινα που θα ενισχύσουν το dressing της σαλάτας σου.
Αν δεν έχεις grill για το ψήσιμο, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις ένα σχαροτήγανο που θα σου δώσει το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα.
Θα χρειαστείς:
Για το dressing:
1/2 κούπα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. ξύδι μήλου
1/3 της κούπας
αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα:
150 γρ. αμπελοφάσουλα (ή φασολάκια πράσινα)
3 ροδάκινα κομμένα στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
150 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες
4 κούπες ανάμεικτα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
1/2 κούπα καβουρδισμένο κουκουνάρι
ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
Μέθοδος:
Βάλε νερό να βράζει σε μία κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα φασολάκια σου και βράσε τα για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια βάλε τα σε ένα μπολ με νερό και πάγο ώστε να σταματήσεις τη διαδικασία μαγειρέματος. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι τραγανά και θα διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
Προθέρμανε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία ή βάλε το σχαροτήγανο σου στο μάτι. Λάδωσε τα ροδάκινα και το χαλούμι και τοποθέτησε τα επάνω. Ψήσε τα για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάλε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου σε ένα μεγάλο πιάτο και από πάνω τοποθέτησε τα φασολάκια, το χαλούμι και τα ροδάκινα και πασπάλισε το κουκουνάρι.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά για το dressing και άπλωσε το πάνω από τη σαλάτα σου.