Έχουμε μιλήσει ξανά για τα θρεπτικά στοιχεία του τόνου και συγκεκριμένα γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει στη διατροφή σου. Όσον αφορά τον τόνο που θα επιλέξεις, η δική μας πρόταση για κάθε πιάτο είναι ο τόνος Geisha, αφού αναβαθμίζει τόσο τη γεύση όσο και την ποιότητα του φαγητού σου. Εδώ θα δεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γεύμα που θα σου ”λύσει τα χέρια” όλες εκείνες τις φορές που δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις!
Υλικά:
- 250 γραμμάρια μαύρο ρύζι
- 160 γραμμάρια τόνος Geisha σε νερό
- 100 γραμμάρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες, τεμαχισμένες
- 3 κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, τεμαχισμένος
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 λεμόνι, χυμός
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάλε το ρύζι και δύο φλυτζάνια νερό, πρώτα σε υψηλή και μετά σε χαμηλή θερμοκρασία. Κάλυψε με το καπάκι και μαγείρεψε για δέκα λεπτά. Άσε το μαγειρεμένο ρύζι στην άκρη να κρυώσει. Στο μεταξύ, σόταρε ελαφρά τα κολοκυθάκια σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και άφησέ τα στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το ρύζι και τον τόνο Geisha και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, λίγο μαϊντανό και ανακάτεψε. Σε ένα μικρό μπολ ρίξε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε.
Περίχυσε τη σαλάτα σου με το μείγμα μαγιονέζας, ανακάτεψε να ενωθούν όλα τα υλικά και σέρβιρε.
Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο: geisha.gr