91

Για μια σαλάτα 2 ατόμων θα χρειαστείς τα παρακάτω:

  • 250 γρ φιλέτο σολομό
  • 1 κουταλιά μυρωδικά όπως δενδρολίβανο, θυμάρι, κ.λπ.
  • 1 πακέτο σαλάτα ρόκα
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 2 αυγά βρασμένα καλά
  • 6-8 baby πατάτες ψημένες στο φούρνο
  • 1 μάτσο βρασμένα σπαράγγια
  • μαύρες ελιές
  • λεμόνι
  • λάδι και ξύδι μπαλσάμικο

Οδηγίες:

  1. Βάλε το σολομό σε αλουμινόχαρτο, πασπάλισε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Ρίξε λίγο λάδι και βάλε το σε δυνατό φούρνο (χωρίς να κλείσεις το αλουμινόχαρτο) μέχρι να γίνει.
  2. Ξεφλούδισε τις πατάτες και βάλε τις σ ένα αντικολλητικό χαρτί, με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε τις 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν.
  3. Άπλωσε τα σπαράγγια σ ένα αντικολλητικό χαρτί  με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε τα για 10-12 μέχρι να μαλακώσουν τα κοτσάνια τους.
  4. Άφησε όλα τα υλικά να κρυώσουν λίγο.
  5. Σε μια πιατέλα στρώσε τη ρόκα, On a serving tray, lay out a bed of arugula for the base. Τακτοποίησε και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ρίξε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ξύδι.