Είναι μία εύκολη σαλάτα ζυμαρικών με πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις. Δε θα χρειαστείς επιπλέον αλάτι ή πιπέρι. Θα αγαπήσεις αυτή τη σαλάτα γιατί είναι δροσερή, θρεπτική και πρωτότυπη.
Θα χρειαστείς:
200 φέτα ΔΩΔΩΝΗ, θρυμματισμένη
5 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξύδι
1/4 κουταλάκι ρίγανη
1/8 κουταλάκι πιπέρι
2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
500γρ ζυμαρικά, προτείνουμε φαρφάλες
200γρ ρόκα
1/3 κούπας κουκουνάρι
Πως να το φτιάξεις:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις 2 κουταλιές λάδι, το ξύδι, τη ρίγανη και το πιπέρι μαζί με τη μία σκελίδα σκόρδο. Βάλε τη φέτα στη μαρινάδα, ανακάτεψε και βάλε το μπολ στο ψυγείο.
Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και παράλληλα πλύνε τη ρόκα. Ρόδισε το κουκουνάρι σε ένα μικρό σκεύος και άφησε το να κρυώσει. Στράγγισε τα ζυμαρικά.
Στο μπολ σαλάτας βάλε τη ρόκα και τα ζυμαρικά, πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο και ανακάτεψε απαλά. Ανακάτεψε με τη μαριναρισμένη φέτα και πρόσθεσε το κουκουνάρι.