Υλικά:
500 γρ φιλέτο σολομό ¾ της κούπας ψίχουλα ψωμιού 1 αυγό 2 κουταλιές λάδι και 2 ακόμα για το τηγάνισμα 1 κουταλιά μουστάρδα dijon 1 ψιλοκομμένο εστραγκόν 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/8της κουταλιάς πιπέρι 1 κουταλιά πάπρικα λίγο πιπέρι καγιέν 1/4 κουταλιάς σκόρδο σε σκόνη 1/4 κουταλιάς κρεμμύδι σε σκόνη
Για το dressing:
1/2 κούπα μαγιονέζα 1/2 γιαούρτι 2 κουταλιές εστραγκόν 1 κουταλιά άνηθο 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι 3 κουταλιές ψιλοκομμένο chives 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό 3 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό 2 αντζούγιες 1 κουταλιές χυμό λεμονιού 1/4 κουταλάκι αλάτι 1/8 κουταλάκι πιπέρι
3 ψωμάκια brioche κομμένα στη μέση μισό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες 3 ματσάκια ρόκα
Οδηγίες:
Για να ετοιμάσεις τα μπιφτέκια σολομού Ψιλόκοψε κάθε φιλέτο σολομού σε πολύ μικρά κομμάτια. Σ ένα μπολ ανακάτεψε το ψωμί, το αυγό, τις 2 κουταλιές λάδι, τη μουστάρδα και το εστραγκόν. Θα πρέπει να πλάσεις 3 μπιφτέκια, λεπτά. Σ ένα ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε το αλάτι, το πιπέρι, τη πάπρικα, το καγιέν, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού. Πασπάλισε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές και άφησε τα λίγη ώρα στο ψυγείο. Για να κάνεις το dressing ανακάτεψε πολύ καλά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τα μυρωδικά, τις αντζούγιες, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε σε μέτρια θερμοκρασία 2 κουταλιές λάδι και ψήσε την κάθε πλευρά από 3 λεπτά. Ζέστανε τα ψωμάκια σε μια τοστιέρα, στο κάτω μισό άπλωσε μια κουταλιά από το dressing, βάλε το μπιφτέκι, μια ροδέλα κρεμμύδι, αβοκάντο και τη ρόκα. Σκέπασε με το άλλο μισό ψωμάκι στο οποίο έχεις απλώσει πάλι μια κουταλιά dressing.