Αν αγαπάς τον σολομό μπορείς να αντικαταστήσεις το μπιφτέκι του burger σου με μπιφτέκι σολομού. Win win!
Υλικά για 4 burgers, Χρόνος: 1 ώρα
Για τη sauce
1 αβοκάντο 2/3 κούπας γιαούρτι 1/3 κούπας μαγιονέζα 2 σκόρδα ¼ κούπας μαϊντανό 1/4 κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ½ λεμόνι στυμμένο αλάτι και πιπέρι
Για τα μπιφτέκια
500 γρ φιλέτο σολομού 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι 2 σκόρδα 1 αυγό 1/3 κούπας ψίχα 1/2 κουταλάκι πάπρικα 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλάκι πιπέρι 2 κουταλιές μαιντανό 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό 3 – 4 κουταλιές λάδι
ψιλοκομμένο αβοκάντο μαρούλι
Βάλε όλα τα υλικά για τα burgers σε ένα μπλέντερ. Πλάσε 4 μπιφτέκια ή 8 λεπτότερα.
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με δύο κουταλιές λάδι. Ψήσε τα μπιφτέκια 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Βάλε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ.
Για να σετάρεις τα burgers, βάλε πάνω στο ψωμάκι το μαρούλι, λίγη sauce, το μπιφτέκι, το αβοκάντο, λίγη sauce, το ψωμάκι. Ή κάνε τα όπως προτιμάς.
συνταγή και εικόνα: www.sweeteats.com