Με δύο στρογγυλά καρβελάκια και μερικά ακόμα υλικά μπορείς να φτιάξεις 15 μικρά σάντουιτς με μπέικον, κοτόπουλο και μία πολύ ενδιαφέρουσα sauce από μουστάρδα, μέλι και βατόμουρο.
Τι θα χρειαστείς:
2 μικρά, στρογγυλά καρβέλια ψωμί
1/2 φλιτζάνι μουστάρδα με μέλι
1/2 φλιτζάνι βατόμουρα σε κονσέρβα
3 κούπες ψιλοκομμένο κοτόπουλο ψητό
450 γρ. μπέικον, σοταρισμένο
450γρ τυρί τσένταρ, κομμένο σε φέτες
1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
4 μεγάλες χούφτες baby σπανάκι
Πώς θα το φτιάξεις:
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψε το πάνω μέρος από κάθε καρβέλι. Μόνο την κορυφή από τα καρβέλια, ώστε να γεμίσεις το κάτω μέρος με τα υλικά. Αφαίρεσε το μεγαλύτερο μέρος της ψύχας στο κέντρο.
Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τη μουστάρδα με τη sauce βατόμουρου. Άπλωσε μια γενναία ποσότητα στο κάτω μέρος του ψωμιού. Κράτησε την υπόλοιπη μουστάρδα για αργότερα.
Πίεσε το κοτόπουλο πάνω από τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, στρώσε με το μπέικον, το τυρί τσένταρ, το κόκκινο κρεμμύδι και το baby σπανάκι. Πίεσε τα υλικά να ενωθούν καλά.
Κάλυψε με το πάνω κομμάτι ψωμιού και τύλιξε πολύ σφιχτά με πλαστική μεμβράνη παντού. Ένα tip από τους ειδικούς λέει πως αν θέλεις μπορείς να βάλεις κάτι βαρύ πάνω του όπως ένα μαντεμένιο τηγάνι.
Άφησε το ψωμί για 2-3 ώρες στο ψυγείο, ξετύλιξε και κόψε σε μικρές μερίδες, περίπου 8 κομμάτια ανά καρβέλι.
Σέρβιρε με την υπόλοιπη μουστάρδα βατόμουρου.