Τα σάντουιτς είναι η ιδανική επιλογή για το φαγητό στο γραφείο. Η παρακάτω συνταγή θα σου χαρίσει ένα από τα πιο νόστιμα lunch breaks της ζωής σου και καθώς τα υλικά είναι αρκετά για τέσσερις μερίδες, μπορείς να κεράσεις και τους συναδέλφους σου.
Υλικά
Για το πέστο
2 κούπες φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι & πιπέρι
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
Για το κοτόπουλο
500 γρ στήθος κοτόπουλο
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο
Για τα σάντουιτς
Ψωμί focaccia
1/3 θρυμματισμένη φέτα
1/3 κούπα λιαστές ντομάτες
2/3 κούπας μιξ λαχανικών
Προετοιμασία
- Φτιάξε το πέστο: Βάλε τα υλικά για το πέστο σε ένα μίξερ και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Χτύπησέ τα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και μια βδομάδα.
- Φτιάξε το κοτόπουλο: Βάλε ένα τηγάνι στο μάτι σε μεσαία φωτιά. Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα polybag και χτύπησέ το μέχρι να γίνει φλατ. Κόψε το στήθος σε 4 ίσα κομμάτια και βάλε αλάτι και πιπέρι. Ρίξε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάλε το κοτόπουλο. Γύρισε πλευρά δύο φορές ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Ψήσε την κάθε πλευρά για 3 λεπτά. Βγάλε το κοτόπουλο από το τηγάνι και άφησέ το να “ξεκουραστεί” σε μια επιφάνεια κοπής.
- Τα σάντουιτς: Κόψε τη foccaccia σε 4 ίσα κομμάτια. Κόψε προσεκτικά κάθε κομμάτι, οριζόντια και χώρισέ το στα δύο. Άλειψε την κάθε φέτα με πέστο και πρόσθεσε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και το κοτόπουλο. Βάλε τα σάντουιτς σε ένα τηγάνι και σόταρε την κάθε πλευρά για ένα λεπτό.