Αν ξεφύλλιζες το τεύχος Απριλίου της Vοgue της Ινδίας θα ανακάλυπτες μερικές σελίδες με τις συνταγές για sandwich του Chef Subhash Shirke από το The Pantry Café στο Mumbai.

Το sandwich ως ”πιάτο” είναι απλό, fancy και δύσκολο να αποτύχει. Επίσης μπορεί να γίνει ένα γρήγορο γεύμα με απλά υλικά αλλά εξίσου νόστιμο. O Chef λοιπόν μοιράστηκε με το ινδικό περιοδικό τρεις συνταγές sandwich από τον κατάλογό του καλύπτοντας κι εκείνους που θέλουν κάτι καυτερό αλλά κ εκείνους που προτιμούν τη μαγιονέζα. Βρες το ψωμί που σου ταιριάζει καλύτερα, αυτό είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα. Eμείς δοκιμάσαμε ψωμί ζέας σε φέτες από τον Καραμολέγκο.

Silvio’s mix sandwich

30ml ελαιόλαδο

40 γρ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

40 γρ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

40 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

60 γρ ricotta

20 γρ φύλλα λάχανο ή ρόκα

30 γρ ντομάτες σε ροδέλες

5 γρ αλάτι

3 γρ πιπέρι

2 φέτες ψωμί

Μπορείς να το σερβίρεις με πατάτες, μουστάρδα και κέτσαπ

Για να το φτιάξεις προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βάλε σε ένα ταψί τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια και πασπάλισέ τα με αλάτι και πιπέρι. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά.

Βάλε το ψωμί σε ένα άλλο ταψάκι και άφησε το για μερικά λεπτά (προσέχοντας το μέχρι να φρυγανιστεί ελαφρά η επιφάνειά του. Άπλωσε ricotta και στις δύο φέτες από τη μία πλευρά.

Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά φτιάξε το sandwich με το ψωμί και τα λαχανικά.

Champion sandwich

160 γρ ψημένο κοτόπουλο

2 φέτες ψωμί

15 γρ λάχανο

40 γρ μαγιονέζα

2 γρ αλάτι

2 γρ πιπέρι

20 γρ βούτυρο

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βουτύρωσε το ψωμί και βάλε το στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο άπλωσε πάνω στη φέτα το κοτόπουλο που θα έχεις από πριν ψιλοκόψει και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Βάλε μαγιονέζα και το λάχανο και σκέπασε το sandwich με την άλλη φέτα. Κόψε τριγωνικά στη μέση και σέρβιρε με σαλάτα.

Croissant sandwich

1 κρουασάν βουτύρου

20 γρ λάχανο

50 γρ χούμους 

50 γρ πίκλες

50γρ φρέσκια μοτσαρέλα

2 γρ αλάτι

2 γρ πιπέρι

30 γρ μουστάρδα

σουσάμι

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Κόψε με ένα μαχαίρι το croissant κάθετα. Βάλε το λάχανο και πάνω στο λάχανο το χούμους. Βάλε άλλη μία φέτα λάχανο και από πάνω τη μοτσαρέλα και τις πίκλες. Πασπάλισε με σουσάμι, αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε.